Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Loenen Veluwe.

Corona
In overeenstemming met de corona-richtlijnen zullen er voorlopig geen kerkdiensten worden gehouden. Hier op deze website zal elke zondag een nieuw filmpje met schriftlezing en een korte overdenking te zien zijn. Ook op Witte donderdag en Goede vrijdag zullen hier nieuwe filmpjes staan. 

De Mazzelschuur en de inzameling van oud-ijzer gaan voorlopig niet door. 

-- Lees verder onder het filmpje --

U vindt hier de tekst van de overdenking, lezing, liederen en het gebed.
De filmpjes van de vorige diensten kunt u terugvinden in de Agenda.

Collecte
De collecte is op 5 april bestemd voor ons eigen plaatselijke kerkenwerk.  De opbrengst is deze keer voor de aanschaf van de videocamera die nu gebruikt wordt voor de filmpjes van de overdenkingen op onze website. We vinden het fijn dat we op deze manier contact met u kunnen houden, nu we elkaar een tijd niet in onze kerk kunnen ontmoeten.
U kunt uw bijdrage storten op bankrekeningnummer NL85RABO336761961 t.n.v. Protestantse Gemeente te Loenen Veluwe, onder vermelding van 'Videocamera'.

Contact
Waar mogelijk proberen wij contact te houden met onze gemeenteleden (en andere inwoners van Loenen). Heeft u behoefte aan contact of weet u dat iemand ziek is: geef het ons door!
Ds. Marcel Oostenbrink, tel. 06-11100130
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hulp nodig?
Wie had een paar maanden geleden kunnen voorzien dat het coronavirus zo’n grote impact op de mensen en de samenleving zou hebben. Veel mensen worden ziek en sommigen overlijden zelfs en veel mensen worden in economisch opzicht door de ziekte getroffen. Tegenover alle ellende lijkt de gemeenschapszin die soms wat op de achtergrond was verschoven, in de maatschappij weer wat toegenomen te zijn. Zo lijkt het virus ook nog goede dingen te brengen.

We kunnen op dit moment het verloop van de crisis alleen maar afwachten. Het heeft een begin gehad en zal ook een einde krijgen. Maar in de tussentijd kunnen veel dingen gebeuren. We hopen dat degenen die door het coronavirus besmet worden, voorspoedig herstellen. Voor degenen die in economisch opzicht door het virus getroffen worden, hoopt de PKN Loenen met zijn beperkte mogelijkheden ook enige hulp te kunnen bieden en verneemt de kerk graag waar dat echt nodig is.

Luiden kerkklokken
Om in deze onzekere tijd een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken alle kerken in Nederland op om de komende woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

De beide Loenense kerken zullen om 19.00 ook hun kerkklokken laten horen als teken van hoop en troost.

 

     

   

Agenda  

do 9 april, 19:00
Online dienst Witte donderdag
vr 10 april, 19:00
Online dienst Goede vrijdag
zo 12 april, 10:00
Online Paasdienst
   

Laatste wijzigingen  

Paasbericht april 2020

Foto's dienst tussen de koeien op 8 maart 2020

Foto's kerkmodel Loenen
gemaakt door
dhr. Mike Ruivenkamp

Reportage Omroep Gelderl.
Over de dienst bij de schaapskooi op 2 juni

   
Copyright © 2020 PKN Loenen Veluwe. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.