Online kerkdienst
Zondag, 29 Maart 2020, 10:00 - 11:00

Ds. Marcel Oostenbrink op YouTube

U vindt hier de tekst van de overdenking, lezing, liederen en het gebed.

 

Nu er de komende weken geen kerkdiensten kunnen worden gehouden, willen wij u uitnodigen om uw bijdragen aan de collecten voor onze diaconale doelen te storten op bankrekeningnummer NL22 RABO 0373738234 van de Diaconie Protestantse Gemeente Loenen (Gld.)

Geef daarbij aan waarvoor uw bijdrage bedoeld is.
Onderstaand collectedoel willen we warm aanbevelen:

Vluchtelingen klem in Griekenland

Bijna de helft van de vluchtelingen op Lesbos zijn kinderen. Eén van de vijf kinderen komt zonder zelfs zonder ouders of begeleiders aan! Niet voor te stellen. Schrijnende televisiebeelden laten ons erbarmelijke omstandigheden zien. Uw steun voor dit werk is zeer welkom.
Sinds eind februari 2020 laat de Turkse regering vluchtelingen door richting de Griekse grens. Dat leidt daar tot spanningen. Ook op de Griekse eilanden is de situatie gespannen. Zoals op Lesbos waar meer dan 20.000 vluchtelingen verblijven in kamp Moria, terwijl dat gebouwd is om 3.000 mensen op te vangen. Huisvesting, hygiënische en medische voorzieningen zijn volstrekt onvoldoende. Zeker nu ook in Griekenland het coronavirus steeds meer mensen treft, verslechtert de situatie voor vluchtelingen meer en meer.
De lokale partners van Kerk in Actie geven concreet hulp aan vluchtelingen, zoals onderdak, maaltijden en educatie voor alleenreizende vluchtelingkinderen. Op Lesbos krijgen net aangekomen vluchtelingen eerste hulp, informatie en voedsel en de kinderen krijgen les.
Met uw gift maakt u het mogelijk dat Kerk in Actie via haar partnerorganisaties de vluchtelingen kan helpen met voedsel, medicijnen en onderwijs. Daarom doen we een dringend beroep op u om het werk van onze partnerorganisaties in Griekenland te steunen met uw bijdrage.

   

Agenda  

za 4 juli, 13:30
Filmpje Peter en Marcel
zo 5 juli, 10:00
Kerkdienst
zo 12 juli, 10:00
Kerkdienst
   
Copyright © 2020 PKN Loenen Veluwe. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.