OECUMENISCHE KERKDIENST TUSSEN DE KOEIEN VAN DE GROOTE MODDERKOLK.

De dagen voor 18 maart waren de meningen verdeeld. Het zou koud worden, zelfs vele graden onder 0 met een gure wind. Moesten we de dienst nu wel of niet doorlaten gaan in de stal? 

Het werd een: “’t Giet Deur”. 

De mannen van Natuurmonumenten hadden windvangers langs de open gedeeltes gespannen en  dekentjes geregeld, waardoor het, samen met de warmte van de koeien en een beker warme chocomelk, goed te doen was voor de dik ingepakte bezoekers. 

Het was een dienst voor en met elkaar. Zo heette Bernadette Paping om 10 uur de ruim 75 die-hards van harte welkom. Ds. Hans van Driel gaf bij de opening een uitleg over het thema “Ei, wonder van het leven”. Pastor Ivan Kantoci had een pakkende en hartverwarmende preek over dit thema. Gerda Havekes droeg een mooi gedicht voor, Sascha Dolleman zong met Gerard Meerbeek het lied “De vleugels van mijn vlucht” en het Verdandi koor bracht het lied “Voel wat ik voel voor jou” ten gehore. Alle gezongen liederen werden begeleid op keyboard door Gert Brilleman, die met een klein kacheltje zijn handen warm hield. Rene Bartelink zorgde dat dit alles voor een ieder goed te verstaan was.

De kinderen gingen halverwege de dienst samen met SeeYouAgain op eigen wijze met het thema aan de slag.

De vaart zat er goed in, zonder dat dit iets afdeed aan de kwaliteit van de dienst. 3 Kwartier later stond iedereen dan ook gezellig onder het genot van een warme drank na te praten over deze geslaagde dienst. Ook dit was hartverwarmend.  

TV Gelderland was ook nog aanwezig, maakte mooie opnames en interviewde een aantal kerkgangers. Dit was 's middags al op de radio te horen bij Omroep Gelderland en te zien, klik op deze link. Zelfs het Jeugdjournaal besteedde aandacht aan deze geslaagde dienst, klik op deze link

Het was weer een mooi en fijn gebeuren van ’samen kerk zijn’ in ons dorp Loenen.

Voor meer foto's van deze dienst klik op deze link.

   

Agenda  

wo mrt 27 @17:30 -
Sobermaaltijd
zo mrt 31 @10:00 -
Kerkdienst
zo apr 07 @10:00 -
Kerkdienst
   

Laatste wijzigingen  

Kontaktblad april 2019

Kliederkerk
Kliederkerk op 7 april in De Poort

Vredesconcert
Concert op 13 april in de Protestantse Kerk

Sobermaaltijd
Oec. maaltijd op 27 maart in de Protestantse kerk

Foto's intrede

   
Copyright © 2019 PKN Loenen Veluwe. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.